1

Mjere podrške Vlade Crne Gore u cilju ublažavanja posledica covid-19 pandemije

U sklopu hitnih mjera podrške privredi, Vlada Crne Gore odobrila je kreiranje nove kreditne linije, preko Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, koja je namijenjena isključivo za obezbjeđivanje likvidnosti usled saniranja posledica nastalih covid-19 pandemijom.

Kreditna linija namijenjena je preduzetnicima, mikro, malim i srednjim preduzećima koja su direktno ugroženi i trpe posljedice izazvane nastalom situacijom. Kroz ovu kreditnu liniju finansijska podrška će biti omogućena i velikim preduzećima kako bi se sačuvali projekti i investicije od značaja za dalji privredni razvoj.

Kreditni uslovi obuhvataju:

  • Maksimalan iznos kredita – do 3 mil. EUR;
  • Grace period – do 2 godine;
  • Kamatna stopa – 1,5% (za sredstva EIB) i 2% (za sredstva iz ostalih izvora);
  • Kreditna sredstva se isplaćuje bez naknade;
  • Dokumentacija se dostavlja elektronskim putem ili preko Pošte.

Posebna pažnja usmjerena je na kompanije koje se bave proizvodnjom ili snabdijevanjem ljekova, medicinske opreme, sanitetskih vozila, zatim hrane, turizam i ugostiteljstvo, saobraćaj i usluge. Ljekovi, medicinska oprema i sanitetska vozila će imati prioritet, a odmah zatim proizvodnja hrane, turizam, ugostiteljstvo i dr.

Adriatic Bridge Partners posjeduje bogato iskustvo u pripremi kreditnih aplikacija. Možemo vam pomoći da na jednostavan način kompletirate potrebnu dokumentaciju, pripremimo biznis plan za vas i dobijete željeni kredit za realizaciju planiranih aktivnosti.

Za više informacija kontaktirajte nas na: office@adriaticbridgepartners.com