Recycling

Poziv za podnošenje aplikacija za projekat razvoja šeme za razdvajanja otpada na nivou domaćinstava u četiri regiona u Srbiji

U toku je poziv za podnošenja aplikacija za projekat ‘ Communication and visibility activities for source separation schemes in 4 regions in Serbia’ kojim se želi uticati na razvoj svijesti o potrebi separacije otpada na nivou domaćinstvima u Srbiji.

Svrha ovog projekta je pružanje tehničke pomoći u pripremi kampanje kojom bi se podržale nacionalne i lokalne vlasti u povećanju stope recikliranja otpada kroz uvođenje odvojenog prikupljanja reciklažnih materijala na nivou domaćinstva.

Projekat će pomoći da se u opštinama/gradovima, u četiri definisana regiona, steknu uslovi za bolje i održivije upravljanje sistemom otpadom u budućnosti. Aktivnosti projekta predviđaju i razvoj marketinških alata radi popularizacije primarnog odvajanja otpada poštujući prava pojedinih sakupljača.

Poziv je otvoren do 15. decembra 2019. godine, a uslove konkursa moguće je preuzeti ovdje.

Adriatic Bridge Partners poziva zainteresovane subjekte da, kroz ovaj i slične projekte, zajedno kreiramo metodološki okvir i sprovedemo aktivnosti koje će doprinijeti jačanju svijesti o zaštiti životne sredine u regionu Zapadnog Balkana.

Za više detalja o mogućnostima saradnje, kontaktirajte nas na: office@adriaticbridgepartners.com