Savjet

Plan privatizacije 2020 za Crnu Goru

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte Crne Gore (Savjet) utvrdio je novi Plam privatizacije za 2020. godinu. Prema ovom planu, tekuće godine biće obuhvaćene samo metode klasične privatizacije. U cilju povećanja konkurentnosti i efikasnosti funkcionisanja društava, podsticanja stranih ulaganja i preduzetništva u svim oblastima, rasta broja zaposlenih i poboljšanja životnog standarda, plan privatizacije za tekuću godinu obuhvatiće privatizaciju putem prodaje akcija ili dokapitalizaciju, prodaja nepokretnosti putem javnih tendera i prodaja putem berze.

Među navedenim privatizacijama, za ovu godinu je planirano i sprovođenje javnog tendera za privatizaciju hotelska grupa “Budvanska rivijera” AD Budva i to prodajom akcija nakon restrukturiranja.

Savjet nije prihvatio Izvještaj Tenderske komisije za privatizaciju društva Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju »Dr Simo Milošević« AD – Igalo. Savjet je zadužio Tendersku komisiju da donese odluku o proglašenju tendera neuspjelim, kao i da pripremi aktivnosti za objavljivanje novog tendera za privatizaciju ovog društva.

Za više detalja kontaktirajte nas na: office@adriaticbridgepartners.com